23 august 2011

Istoria piramidelor

Primul rege al noului stat egiptean a fost legendarul Menes . Viata acestui prim conducator al Primei Dinastii , care a trait in jur de 3100 i.h., este invaluita in mister si el este asemanat de unii istorici prin Na’rmer. Menes a fost conducator timp de multi ani pana la primii constructori ai marilor piramide din Dinastia a IV – a ( aprox . 2613-2494 i.h.), dar aceast perioada a marcat inceputul civilizatiei egiptene.


S-a dezvoltat un centru de administratie, tara fiind condusa de la Memphis. In acest timp, scrierea egipteana a inceput sa evolueze in stilul clasic, iar papirusul era folosit pentru scrierea textelor pe el. Odata cu extinderea lucrarilor de irigatii, Egiptul a devenit tot mai prosper. Mestesugarii produceau frumoase lucrari in piatra, bijuterii si mobila.
Aceasta a fost totodata si o perioada de lucrari artistice – un exemplu edificator este Piramida in Trepte de la Saqqara, mormantul lui Djoser, conducator din a treia dinastie. Proiectata de arhitectul si vizirul Imhotep, piramida se inalta in mai multe trepte, reprezentand o forma arhitectonica inovatoare, construita cu materiale si tehnici noi. Este cea mai veche constructie din piatra de aceste dimensiuni din lume.
Pana in vremea celei de A Patra Dinastii, regii erau ingrropati in piramide. Sneferu, primul conducator al acestei dinastii, a construit piramidele de la Dahshur si Maidum. Aceste constructii necesitau mari averi si un sistem de organizare foarte eficient. In perioadele de inundatii ale Nilului, taranii erau folositi in astfel de constructii de mare amploare.
mai multe pe
Iti place postarea asta ..?

Aboneaza-te si vei primi cele mai noi postări prin email!

Urmariti-ne!